Functioneel maar wél vol luxe is de Scandic Spa badkamer!

Breng de natuur naar binnen en gun jezelf écht een moment van ontspanning. Als je op zoek bent naar rust en ruimte in je badkamer dan is de Scandinavische stijl waarschijnlijk helemaal jouw ding! Een Scandinavische badkamer kenmerkt zich door een harmonieuze balans tussen design en comfort, met een minimalistische aanpak die weinig ruimte laat voor opvallende of felle elementen. Een Scandinavische badkamer is een badkamer zonder al te veel poespas. Elk accessoire is zorgvuldig uitgekozen en is vooral functioneel. 

Licht en ruim

In Scandinavië leeft men ruimtelijk en vrij. Dit zie je ook terug in de levensstijl, waar veelvuldig gebruik gemaakt van lichte en zachte kleuren. Ook staan natuurlijke materialen centraal, wat elke ruimte groter doet lijken. Denk bijvoorbeeld aan koelere tinten zoals antracietgrijs, die toegepast worden in de Scandic Spa badkamer. Hier worden grote, betonlook tegels van Villeroy & Boch op zowel de vloer als de wanden van de badkamer gebruikt.  

Natuurlijke elementen

Met natuurlijke elementen, zoals houten of betonlook meubels, creëer je een echte Scandinavische badkamer. Het design is simpel met functionaliteit als voornaamste uitgangspunt. Zo krijgt een alledaags product toch een bijzonder ontwerp. Dit wastafelmeubel van Thebalux, uitgevoerd in een beige kleur, past perfect bij de rust en eenvoud van de Scandinavische stijl. Als je denkt dat je in een Scandinavische badkamer alleen lichte kleuren kunt gebruiken, dan heb je het mis! De matzwarte kranen van Hansgrohe geven de badkamer juist een stoere uitstraling.  

Scandic style badkamer wastafel
Scandic style badkamer badmeubel
Scandic style badkamer wastafel & badmeubel

Heuse thuis-spa

Waar de natuur als basis wordt gebruikt, staat luxe ook centraal in de Scandinavische badkamer. We transformeren de badkamer tot een ware thuis-spa met behulp van diverse wellnessproducten. Overweeg bijvoorbeeld een heerlijke stoomcabine van Xenz, die speciaal op maat wordt gemaakt. Zo kan zelfs de kleinste badkamer veranderen in een oase van rust. Ben je meer een liefhebber van baden? Het luxueuze ligbad van Xenz is uitgerust met een lucht-water (hydro) massagesysteem voor de ultieme massage-ervaring. In deze badkamer kun je echt volledig ontspannen!  

Scandic style badkamer douche
Scandic style badkamer bad
Scandic style badkamer badplank

Scandinavische badkamer creëren

Ben je helemaal fan geworden van de Scandinavische badkamerstijl? Of zoek je nog meer inspiratie? De mogelijkheden om jouw ideale badkamer te realiseren zijn eindeloos. Maak een afspraak in één van onze showrooms voor inspiratie en om de perfecte badkamer samen te stellen. Onze enthousiaste adviseurs staan klaar om je te ondersteunen bij het creëren van jouw perfecte badkamer! 

Persoonlijk advies?

Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!

Plan je adviesgesprek Magazine aanvragen